A password will be e-mailed to you.

Varicele, venele varicoase, sau venele panza de paianjen, afecteaza unu din cinci adulti, cu o incidenta mai ridicata in randul femeilor cu varsta de peste 50 de ani. Sunt vene proeminente – dilatate, inflamate si de culoare albastruie – care apar la suprafata pielii, de regula la nivelul membrelor inferioare, in zona gambelor si a coapselor.

Nu va lasati insa amagite de ideea ca este o problema legata de batranete. Este real faptul ca odata cu inaintarea in varsta se inrautatesc, insa pot aparea si foarte devreme. In mod tipic, pot aparea intre anii 20 si 40 de viata.

Cu exceptia varstei, in aparitia lor joaca un rol important si genetica, sarcina, sau ranile. Pentru multe femei sunt un motiv de stres si un complex, din cauza caruia nu pot furta fuste vara.

Rezolvarea – schimbarea stilului de viata, si operatia

Conform statisticilor, fiecare a treia femeie și fiecare al patrulea bărbat suferă de această afectiune. Este, de asemenea, o afectiune așa-numită a civilizației, deoarece incidența crescută se datorează stilului de viață precar. Acesta este motivul pentru care alimentația și exercițiile fizice adecvate sunt ceea ce poate ajuta la combaterea varicelor.

În același timp, există o serie de suplimente alimentare care încearcă să contribuie la un sistem vascular sănătos și să reducă simptomele sau să reducă riscul de apariție.

Cu cât rezolvați mai repede problema cu varicele, cu atât este mai ușor tratamentul. De obicei, rămâne o singură opțiune în stadiul cu adevărat avansat – operația.

Există multe proceduri chirurgicale, iar prețul lor variază. Există metoda scleroterapiei,  flebectomia – prin mici incizii, stripping – este un tratament chirugical clasic, prin care vena responsabila de aparitia varicelor este indepartata chirugical, cu ajutorul inciziilor. Mai exista metoda îndepărtării cu laser – metoda prin radiofrecvență.

Preventia, si tratamentul non-invaziv

„Măturile” mici nu trebuiesc rezolvate imediat chirurgical. Mâncarea joacă si ea un rol, așadar ar trebui să aveți suficiente fibre, lichide și să reduceți aportul de grăsimi saturate. Dacă obișnuiți să stați mult timp in picioare, ar trebui să începeți sa aveti pauze regulate, și să vă exersați puțin picioarele.

Iată 4 sfaturi specifice despre cum să lupți cu varicele fără intervenție chirurgicală:

Diosmina
Diosmina este o substanță naturală care este frecvent utilizată ca supliment în tratamentul problemelor venoase. Împiedică formarea substanțelor inflamatorii care afectează pereții vasculari.

Terapia de compresie
Constă în purtarea colanților de strângere, care împiedică formarea varicelor și, de asemenea, ajută la reducerea vizibilității acestora.

Crema de castan
Extractul de castan este o altă substanță naturală care este frecvent folosită pentru varice, oboseala picioarelor etc.

Machiajul
Machiaj corporal? Da, cu siguranță nu este o prevenire sau tratament, dar dacă aveți „picioare violet” și trebuie să vă acoperiți venele, este o posibilitate.

Foto: Unsplash.com, Pixabay.com.