A password will be e-mailed to you.

O manichiura si o pedichiura perfecta, fara indoiala, apartin femeilor. Lacurile de unghii insa nu rezista atat de mult, pe cat promit pe eticheta. De aceea, nu e de mirare ca tot mai multe femei s-au hotarat sa se lase pe mana profesionistilor, si sa-si faca unghiile cu gel, unghii care rezista toata luna.

De ce este acest trend de moda preferat, si este sau nu sanatos pentru unghiile noastre? Disecam problema.

ERA MODERNA

Unghiile false, lipite, care se vand in drogherie, sunt de mult apuse. Era moderna cere metode moderne.  De aceea, au aparut in scena unghiile cu gel. Iar preferinta pentru acest trend este in contiua crestere. Unghiile sunt tari, perfect realizate, si iar lacul arata intact, pentru mult timp.  Lacul de unghii, datorita gelului, rezista mult mai mult timp, si nu mai trebuie sa va temeti de spalatul vaselor, ca in cazul lacului normal aplicat, fara gel. Si, de ce nu, nu-i asa?

 

Unghii cu acril vs unghii cu gel

Daca v-ati hotarat pentru unghiile cu gel, alegeti un salon la recomandarile celorlalti. Pe cat posibil, evitati saloanele asiaticilor, pentru ca foarte des afirma ca fac unghii cu gel, dar de fapt, folosesc acrilul.  Care este deosebirea dintre unghiile cu gel, si cele cu acril?

Unghiile cu acril – arata ca de portelan, sunt mai dure decat cele cu gel. Au o rezistenta mai mare, deci ar fi avantajoase pentru femeile care realizeaza o munca manuala, mai dura.  Reparatia si inlaturarea lor este mai usoara decat la cele cu gel. Dar au si dezavantaje – unghiile naturale sub acril nu respira, se deterioreaza, si, in unele cazuri, apare mucegaiul, si infectia unghiei.

Unghiile cu gel  – au un aspect mai natural, dintre cele doua variante, unghiile cu gel imita cel mai bine unghia naturala, fiind si mai flexibile. Gelul este in plus inodor, deci aceste unghii pot  fi aplicate si de femeile insarcinate, sau de cele care sunt mai sensibile la mirosuri puternice. Dupa faptul ca gelul nu are miros, va puteti da seama, la salon, ca intr-adevar va sunt aplicate unghii cu gel. Unghia naturala, sub gel, poate respira mai bine, datorita acestui fapt, nu se deterioreaza, daca gelul este aplicat de un profesionist. Dezavantajul unghiilor cu gel este faptul ca uneori se pot rupe, daca aveti o munca manuala mai solicitanta, si repararea lor este mai dificila, pentru ca unghia trebuie refacuta la salon. O experienta foarte placuta am avut la salonul Issa nails, unde am gasit o profesionista, exact asa cum mi-ar placea sa fie toate fetele care au saloane. Pacat ca nu pot ajunge mai des in Bucuresti, pentru ca am ramas cu adevarat impresionata de  calitatea lucrarii efectuate, de profesionalismul Issei, si de pasiunea cu care lucreaza.

Pretul frumusetei

Pentru orice se plateste, inclusiv pentru frumusete. Insa preturile unghiilor cu gel sau acril nu sunt chiar atat de mari, pe cat ati crede, si investitia merita acest mic efort financiar, tinand cont de faptul ca manichiura rezista 3-4 saptamani,  timp in care nu va veti mai stresa de faptul ca nu aveti timp sa o refaceti tot timpul, ca in cazul unui lac obisnuit. Pretul difera de multi factori, daca gelul va fi aplicat pe unghia naturala, sau pe unghie falsa, sau se face constructia unghiei, din gel. In plus, intretinerea este apoi mult mai ieftina. Ce experiente ati avut pana acum legate de unghiile cu gel, sau de cele cu acril?

Foto: Pinterest.