A password will be e-mailed to you.

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a tins catre diversificare, frumusete, perfectiune, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere al atitudinilor. Moda este modul de exprimare prin intermediul hainelor si accesoriilor, insa, mai presus de atat, conteaza atitudinea cu care purtam si ne purtam. Moda inseamna mult mai mult decat haine, fie ca este vorba despre istoria modei, de trendurile trecute, sau de cele actuale. Lumea modei ascunde multe taine si lucruri interesante, despre care de cele mai multe ori nici nu avem habar. De aceea, ne-am hotarat sa includem aceste curiozitati in articolul nostru, in care va prezentam TOP 5 lucruri interesante din lumea modei.

Inainte de a fi manechinele…

Reusiti sa va imaginati o prezentare de moda Victoria’s Secret fara renumitii ingerasi? Sau in general, prezentarile de moda, fara manechinele sexy, care prezinta pe scena cele mai noi trenduri?… nici noi. Cu toate acestea, pana in sec. al 19 – lea, designerii nu au folosit modele. A fost prezent un obicei, si anume, designerii prezentau piesele noi, si noile colectii pe papusi. Atunci ne intrebam, care papusa castiga mai mult?

Sarcina, un trend in moda

Pare foarte ciudat, nu-i asa? Dar chiar asa a fost. In sec. al 15 – lea, burtica de gravida a devenit un trend in lumea intreaga. In acea perioada, era trendul sarcinii atat de popular, incat femeile care nu erau insarcinate, isi improvizau o burta din perne, pe care o ascundeau sub rochie, pentru a parea insarcinate.

Nasturii

Astazi, sunt parte indispensabila a oricarei piese de moda, aproape, de la pantaloni si sacouri, pana la geci si fuste. Dar cine a inventat nasturii, si la ce se foloseau? Surpriza pentru voi este faptul ca in spatele acestui ajutor a stat comandantul francez Napoleon Bonaparte. Va intrebati cum i-au venit in minte nasturii? Din vina soldatilor. Lui Napoleon nu i-a placut faptul ca soldatii isi stergeau nasul pe manecile uniformelor,  iar nasturii trebuiau sa impiedice acest lucru, de aceea i-a vrut cusuti pe maneci. Mai tarziu insa, s-a descoperit ca nasturii pot fi folositi la mult mai mult de atat. Si a crescut apoi popularitatea batistelor, desigur.

Pantofii  si secretele lor

Știați că femeile din țările occidentale dețin o medie de 30 de perechi de pantofi? Între timp, femeile din țările lumii a treia sunt bucuroase daca au cel putin o pereche. Potrivit unor cercetatori, pantofii cu tocuri inalte ar cauza schizofrenia. Purtarea frecventă a tocurilor înalte cauzează in timp, se spune, dezvoltarea schizofreniei. I-a spus cineva acest lucru lui Christian Louboutin?

De ce se incrunta fotomodelele?

Ati observat poate faptul ca fotomodelele si manechinele, atunci cand pozeaza, (cu exceptia show-ului Victoria’s Secret) sunt incruntate, ganditoare, sau chiar cu priviri goale, de multe ori, incat nu-i ramane omului decat sa se uite la hainele pe care le prezinta? Tocmai acesta este motivul pentru care nu vedem zambete pe fetele modelelor, sau nu le vedem razand cu gurile pana la urechi. Moda este o arta, si astfel si trebuie prezentata. Sau poate ar trebui  sa se limiteze designerii din nou la papusi? Pentru ca zambetul este ceva frumos si natural, nu-i asa?

Foto: Pinterest.