A password will be e-mailed to you.

Despre cum sa alegeti parfumul „vostru”, am scris deja intr-un articol anterior. Este necesar mai intai sa aflati ce „tip” sunteti, si in functie de acest aspect, veti reusi sa gasiti parfumul potrivit. Va vom sfatui noi in acest sens, in urmatorul articol.

Parfumuri florale

 

Parfumurile florale sunt prezente pe piață în cea mai mare majoritate. Florile și frumosul lor miros natural sunt, fără îndoială, cele mai indragite. Principalele ingrediente sunt iasomia, violetele, trandafirul, crinul, sau ylang-ylang. În cele mai multe cazuri, acestea sunt mirosuri pentru femei, dar unele elemente sunt ascunse și în parfumurile bărbaților. Cele mai faimose parfumuri florale sunt: Chanel no. 5, Paris – Yves Saint Laurent, Envy – Gucci

 Parfumuri orientale

Iubiti mirosul vaniliei, condimentelor, sau lemnului de santal? Aceste mirosuri ne prind pe toate in mrejele lor. De aceea, se incadreaza printre preferatele in materie de mirosuri orientale. Alte compozitii preferate contin chihlimbar, tămâie, cafea, sau nuci prăjite. Cele mai cunoscute parfumuri orientale sunt: Coco – Chanel, Opium – Yves Saint Laurent sau Obsession – Calvin Klein.

Parfumuri lemnoase

Tipul de parfum la care componenta de baza este creata de diverse tipuri de lemn. Cele mai indragite tonuri sunt lemnul de santal, lemnul de cedru, lemnul roz, sau vetiver. Esentele lemnoase pot fi si pentru femei, si pentru barbati. Cel mai adesea, ele sunt combinate cu ingrediente orientale. Sfat: Ați avut un parfum făcut din lemn de santal și vanilie? Va veti îndrăgosti de această combinatie. Cele mai cunoscute parfumuri lemnoase sunt: Sensuous – Estér Lauder, Wild – Salvador Dalí.

Unde sa pulverizam parfumul, ca sa reziste cat mai mult?

Pentru ca parfumul nostru sa reziste cat mai mult timp, si sa fie simtit pe tot parcursul zilei, este necesar sa fie pulverizat in locurile potrivite, si nu in locuri de unde se evapora foarte repede. Parfumul se aplica in „zona de puls”, adica: in spatele urechii, la incheietura mainii, incheietura dintre brat si antebrat, in spatele genunchiului,  pe coloana, intre degete, sau in par, printr-o perie de par, pentru a nu-l deterioara. Pentru a persista si mai mult, este necesar sa aplicati intai crema pe corp, ideal in aceleasi tonuri ca si parfumul. La parfumurile grele, orientale, sau lemnoase, este de ajuns sa pulverizati doar la incheieturi. ATENTIE! Putin este uneori mai mult. Un parfum trebuie sa ne invaluie, sa fie una cu noi, cu personalitatea noastra, sa ne faca sa ne simtim seducatoare, sigure pe noi, zeite! Insa nu trebuie exagerat, pentru ca atunci efectul va fi invers decat cel cautat.

Foto: Pinterest, Facebook.