A password will be e-mailed to you.

Stresul si gândirea negativă au un efect dăunător asupra corpului nostru. Când nu trăim cea mai fericită perioadă din viața noastră și ne tulbură ceva, corpul nostru va semnala imediat. Este de la sine înțeles că unele situații sau evenimente din viața noastră pot fi atât de grave încât nu putem să percepem pozitivul din jurul nostru. Cuvintele „tot răul spre bine” sună frumos, dar uneori greu putem să acceptam.

Unii oameni gandesc insa negativ doar prin principiu. „Aceasta nu va funcționa.”;

„Nu are rost să încerc deloc.”

Pe de altă parte, optimiștii sunt opusul. În plus față de trăsăturile de caracter ale acestor două grupuri, putem observa la prima vedere diferența în aspectul și performanța generală care afectează și mediul înconjurător. Spre deosebire de pesimist, persoana optimistă este încă proaspătă, zâmbind și poate da o bună dispoziție pentru a se întâlni. O astfel de persoană este, de asemenea, mult mai populară în colectiv, deoarece emite o energie pozitivă. Dar puteți fi și așa! Iată câteva modalități de a obține o gândire pozitivă.

Opriti-va, si relaxati-va!

Trăim în epoca vitezei, care ne ține în permanență pe fuga, si mereu alergam dupa ceva. Uneori vrem ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore, ca sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce avem nevoie. Dar chiar și în această agitație zilnică, este important să găsiți timp să vă relaxați și să va recreati. Lumânări parfumate, o baie cu bule, bucurați-vă de filmul preferat, sau de muzica liniștitoare. Chiar și lucrurile mici vă vor ajuta să vă relaxați corpul și mintea.

Plecati in vacanta!

Si nu ne gandim acum deloc sa zburati impreuna cu partenerul/a, sau cu prietenii la mare. Plecati singuri, undeva foarte departe. Poate vi se pare ciudat si fara sens, insa credeti-ne, o saptamana de unul singur, cu propriile ganduri, cunoscand oameni noi, fiind la soare, la caldura, si la mare, poate fi o psihoterapie grozava. Va puneti gandurile in ordine, si adunati forte noi si energie. 

Stati mai mult printre oameni

Dacă va tulbura ceva, faptul că vă închideți undeva si stati singuri cu siguranță nu vă va ajuta. Mai bine ieșiți cu prietenii, sau vizitați familia.

 Gasiti-va activitatea preferat

Imediat cum va trec ganduri negre prin minte, gasiti ceva care va face placere. Gasiti acea activitate care va distrage atentia de la tot ce este negativ, si in care investiti energie si ganduri bune, pe care o faceti cu suflet.

Faceti yoga

Aici nu este nimic de adaugat. Ce efecte are yoga asupra psihicului, este destul de cunoscut, in general.

Teď už jen zbývá  nasadit úsměv od ucha k uchu a nedělat si starosti! Mai ramane sa va „aplicati” un zambet pana la urechi, si veti aduna toata energia buna!

Foto: Unsplash.com.