A password will be e-mailed to you.

Iar nu aveti timp, iar parul arata de parca nu ar fi vazut apa de o saptamana? Desigur ca nu va doriti sa iesiti din casa cu o astfel de  “coroana“ pe cap. Si atunci? Vine solutia! Samponul uscat, va salveaza de atatea ori din situatii jenante!

Samponul uscat va salveaza

Cand parul striga SOS, iar voi nu aveti timp sa il spalati, nu exista nimic mai simplu decat aplicarea unui sampon uscat. Va scoate asa zisul ghimpe din coaste, va scapa de stres, si va ofera un par fresh. Șamponul uscat funcționează absorbind grăsimea, in plus și miroase frumos, așa că merită să-l ai la îndemână.

Il puteti face si singure

Daca apartineti genului econom, care nu da banii chiar asa pe orice, va puteti face singure samponul mult dorit. De ce aveti nevoie?

Baza, care poate fi de exemplu amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, făină de ovăz măcinată fin, sau chiar pulbere clasică de talc pentru copii. Adăugați doar câteva picături din uleiul esențial preferat acestei baze, si gata!

Si samponul uscat trebuie sa stiti sa il folositi

Poate va uimeste acest lucru, insa si samponul uscat trebuie sa stiti sa il folositi. Multe femei, desi poate tuturor ni se pare o joaca, gresesc in aplicarea lui pe par.

Care sunt asadar regulile de baza in aplicarea unui sampon uscat?

Prima regula: nu va grabiti

Dupa aplicarea samponului uscat asteptati cel putin 3 minute, si dati-i timp sa inceapa sa actioneze. Poate va grabiti, insa 3 minute chiar nu va salveaza, in plus, chiar puteti risca sa nu obtineti efectul dorit.

Regula nr. 2 : nu exagerati!

Chiar daca aveti parul foarte gras, nu trebuie sa exagerati in aplicarea cantitatii de sampon pe par. Este suficient doar sa pulverizati, si gata, nu este nevoie de frecare, de atingere, de masare…

Regula nr. 3 : de doua ori este destul

Desi va salveaza din situatii neplacute, samponul uscat nu trebuie folosit in exces. Chiar daca nu aveti timp intr-o zi sa va spalati parul, acest lucru nu inseamna sa faceti din asta o obisnuinta, si sa folositi samponul uscat zilnic. Maxim doua zile la rand, pentru a nu se aglomera ulterior pe pielea capului substante care v-ar putea irita pielea.

Foto: Pinterest.com.