A password will be e-mailed to you.

Aveți kilograme in plus? Va luptati cu o greutate care nu va avantajeaza? Nu sunteti mulțumite de cum arătati? Aveti celulită pe partea dorsala, ca să nu mai vorbim de coapsele „decorate” cu cratere cauzate de celulita? Abdomenul, la fel? În acest caz, va venim in ajutor. Dar cum să începem, când nu prea există voință? Cum o putem face, dacă nu putem fi stricti? Ce ziceti de un mic ghid, pe care toti l-ar putea urma? Ar veni la îndemână, nu-i așa?

Prima regula: no stress

Da, stim… ușor de zis, dar al naibii de greu de pus in practica, nu-i asa?! Dar o putem face. Când vrei să faci ceva cu tine, ideea este să nu te stresezi. Nu trebuie accentuat faptul că prietenul sau colegul a fost mai bun, sau mai rapid. Nu vă mai stresati cu privire la apropierea sezonului estival, iar fundul vă tremură ca jeleul. Stresul este un dușman la propriu, din orice punct de vedere, si, in loc sa pierdem în greutate, putem chiar provoca contrariul, „ajutandu-ne” sa câștigam în greutate. Și nu vreti asta, nu? Deci relaxați-vă!

Regula nr. 2: nu renuntati!

Se spune că primele trei săptămâni sunt cele mai critice pentru o dietă sau pentru schimbarea unui stil de viață. Dar de îndată ce veti depăși aceste trei înfricoșătoare saptamani, veti descoperi brusc că ce-a fost mai greu a trecut, si de acum urmeaza binele. Prin urmare, este important să nu renuntați, să nu vă descurajați de greutatea constantă, si nici de centimetri, care va par la fel. Amintiți-vă că orice criza va trece, și vă veți simți puțin mai bine în trei săptămâni!

Regula nr. 3: imboldurile din cap

Fiecare schimbare are nevoie de un impuls. Și acel impuls trebuie să se nască în noi. După ce reusim să ne schimbam atitudinea despre un lucru, il configuram corect în cap, si va merge ca de la sine. Creierul actioneaza la imboldurile noastre, si va face ceea ce ii cerem. Trebuie doar sa stim sa colaboram cu creierul nostru, care va lucra ori cu noi, ori impotriva noastra, insa asta depinde doar de noi. Sigur, va va costa la inceput destule neplăceri, veți fi obligați să ieșiți din zona de confort, și să faceți o mulțime de lucruri diferit. Iar rezultatele? Vor veni, dacă veti crede! Nu degeaba se zice ca daca nu vrea capul, nu vrea nici corpul, asa ca…

Foto: Pexels.com.