A password will be e-mailed to you.

In urma cu nici o luna, a sarbatorit cea de-a 91-a aniversare. Pana la aceasta memorabila varsta, Hubert de Givenchy a scris istoria modei ca si designer vestimentar, care a contribuit foarte mult la dezvoltarea tendințelor de moda mondiale. Și în acest mod ni-l vom aminti cu toții.

Hubert de Givenchy a inchis ochii pe 10. martie 2018. A parasit aceasta lume in liniste, in resedinta sa, din apropierea Parisului.

Hubert James Marcel Taffin de Givenchy

Mare om, mare nume, mare talent. A simtit dragostea pentru moda de mic. Dar tatăl său (marchiz) dorea să aibă in casa un avocat de succes. Hubert totuși, a rămas credincios talentului și entuziasmului său pentru modă, și si-a urmărit si realizat visul.

Experiența în industria modei a câștigat și la alte branduri bine cunoscute, cum ar fi Dior, sau Balmain. După ce a experimentat cu alți giganti, a vrut să creeze propriile haine, care îi poartă numele cu mândrie. De aceea, și-a înființat propriul brand, Givenchy, în 1952, care este încă un brand de succes la nivel mondial.

Cea mai buna prietena – Audrey Hepburn

Printre muzele lui Hubert Givenchy s-a numarat si talentata actrita Audrey Hepburn, pe care o știm cu toții din celebrul film „Breakfast to Tiffany”. Chiar in acest film, Hepburn era îmbrăcata în rochii Givenchy. Și aici cu siguranță nu s-a sfârșit colaborarea lor! Audrey a iubit sugestiile lui Hubert, și, de multe ori, a căutat „lucruri  la modă”,  și le-a purtat la cele mai apreciate evenimente sociale. În timp, această colaborare a devenit o prietenie pentru o viață.

Vanzarea brandului iubit

Maestrul Givenchy s-a hotarat in anul 1981 sa isi vanda mult iubitul brand gigantului in moda, Louis Vuitton.
El a continuat să conducă brandul până în anul 1995, cand s-a pensionat. Pentru brandul Givenchy au creat, de exemplu, Alexander McQueen și, de asemenea, John Galliano.

„Luxul e in fiecare detaliu.“

– Hubert Givenchy

Foto: Facebook.com/Givenchy, Pinterest.