A password will be e-mailed to you.

Compania suedeză de îmbrăcăminte H&M a decis să închidă 170 de magazine fizice. Motivul acestui pas îl reprezintă rezultatele nesatisfăcătoare ale afacerilor pentru trimestrul al doilea din 2020, timp în care s-a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 50% față de primul trimestru al acestui an.

Din cauza crizei globale provocate de coronavirus, marea majoritate a magazinelor fizice din întreaga lume au fost închise temporar. În aprilie, 80% din toate magazinele H&M au fost închise complet. Măsurile restrictive masive luate de fiecare țară au dus la scăderii profitului Grupului H&M pentru acest an cu 24% și între T1 și T2 cu mai mult de 50%, potrivit raportului oficial.

Potrivit H&M, direcția actuala a brandului este clară – să se concentreze asupra vânzărilor online prin intermediul magazinelor electronice H&M, foarte populare și în Romania. Până la urmă, nici criza coronavirusului nu i-a determinat pe oameni să își dorească să cumpere moda online, deoarece H&M înregistrează o creștere de peste 30% a vânzărilor prin intermediul magazinului electronic H&M în perioada incriminată între T2 și T1. Cu toate acestea, numerele nu sunt de natură să „salveze” întregul grup. De aceea, brandul va dori să se concentreze mai mult pe vânzările online în viitor, în detrimentul vânzărilor „clasice” din magazinele fizice.

„Pandemia coronavirusului a schimbat clar comportamentul clienților noștri. Ne așteptăm la o consolidare semnificativă a segmentului online în viitor, motiv pentru care marca H&M își va dedica, de asemenea, eforturile pentru digitalizarea afacerii modei. „

  • a spus Helena Helmersson, CEO al grupului H&M.

Cu toate acestea, decizia brandului H&M de a se concentra mai mult pe vânzările online după criza corona nu este unică în lumea modei. Grupul Inditex, care se află în spatele mărcii ZARA, a anunțat închiderea planificată de până la 1.000 până la 1.200 de magazine la sfârșitul anului 2022, potrivit serverului Businessinsider.com.

Mulți oameni se obișnuiesc să facă cumpărături online după criza corona, și se vor întoarce rar și încet la magazinele fizice, potrivit celor mai mari jucători de pe piata modei.

Foto: Shutterstock.com.