A password will be e-mailed to you.

Cand ploua si nu aveti ce face, afara nu prea aveti chef pe asa vreme, cand „nici cainele nu l-ati scoate”, si parca nu prea aveti chef chiar acum sa cititi o carte, va propunem ceva impotriva plictiselii. O puteti alunga cu niste filme bune. Ce filme va plac cel mai mult? Filmele despre moda, nu-i asa? Unde descoperam lucruri din culisele modei, unde vedem tot felul de outfit-uri excentrice, de la care ne putem inspira, filme care ne induc o buna dispozitie.

The Devil Wears Prada

Cand auzim „filme de moda”, primul care ne vine in minte este comedia romantica Diavolul poarta Prada. Combinatia de actori de exceptie, Meryl Streep, care in film joaca rolul redactorei sef a unei binecunoscute reviste de moda, si care, pentru moda, este dispusa sa isi sacrifice si viata personala, si fermecatoarea Anne Hathaway, care joaca rolul unei jurnaliste sofisticate, care a cazut in patima modei, cu toate acestea, nu vrea sa-si piarda propriul sine. Aceasta fata, care nu are absolut nimic in comun cu moda, a adus succesul filmului, prin inocenta, si uneori chiar usoara ei ignoranta.

Coco Chanel

Nu exista om care sa nu fi auzit de celebra creatoare de moda Coco Chanel. In anul 2009 a fost regizat un film despre Coco, film inspirat, desigur, chiar de viata ei. In rolul principal, Audrey Tautou, care a fost parca facuta pentru acest rol. Povestea este despre viata faimoasei Coco, si inceputurile carierei ei ca designer vestimentar. Este un film despre o femeie care a schimbat pentru totdeauna lumea modei, si lumea femeilor, si care va cuceri orice pasionata de moda.

Breakfast to Tiffany’s

Acest film a fost regizat in anul 1961, de atunci a devenit un clasic printre filme. Personajul principal este Holly Golightly, care traieste in New York, si viseaza la o viata mai buna, traind din ajutor social, si avand haine de la barbatii admiratori. Se spune ca productia a dorit-o in rolul principal pe Marilyn Monroe, desi, daca ati vazut filmul, veti vedea ca nimeni nu o putea interpreta mai bine pe aroganta, emancipata, dar sensibila Holly Golightly, decat Audrey Hepburn, care ea insasi este un fashion icon. Imaginea lui Hepburn este imaginea femeii pe care a admiram cu totii: rochia neagra, parul prins, tigareta, ochelarii negri – acea femeie pe care nu o uiti niciodata. Filmul este un „must-see” pentru toti iubitorii de cinema.

Sex and the City

 Celebrul serial Sex and the City este cu siguranta cunoscut de orice femeie. Scriitoarea Carrie Bradshaw iubeste moda si pantofii de brand, cu toc inalt, eleganti, de la Jimmy Choo, Louboutin, iar alte branduri prezente in film, ca Dior, Prada, sau Oscar de la Renta, au facut din acest film mult mai mult decat o comedie despre sex, si lumea femeilor. Pentru iubitorii acestor controversate personaje s-a creat si lung metrajul „Sex and the City”. Serialul s-a filmat pe durata a 6 ani, a fost atat criticat, cat si laudat, si a castigat o multime de premii. S-a bucurat de o popularitate atat de mare, incat in New York s-a creat un tur cu autobuzul al locatiilor din show.

Foto: Facebook.