A password will be e-mailed to you.

„Iubire, pentru ce ai nevoie de atatia pantofi?” sau ” Ai atatea produse cosmetice in baie, incat nu mai e loc de nimic…” Auziti acasa astfel de remarci? Barbatii nu au tocmai simplu cu noi din punctul acesta de vedere, e drept. Sunt femeile maniaci ai cumparaturilor?

Minimalismul este frumos, dar nu este foarte atractiv pentru noi femeile. Cel puțin pentru majoritatea dintre noi. Avem nevoie de multe lucruri, mai ales când vine vorba de haine și produse cosmetice. Dulapurile înghesuite, cutiile de încălțăminte și rafturile din baie revărsate cu produse cosmetice ne definesc.

Poate deranja jumătățile noastre dragi, dar trebuie să înțeleagă. La urma urmei, au și ei pasiunile și hobby-urile lor, la care nu vor renunța niciodată. Nici măcar din dragoste pentru noi. Este adevărat că uneori cumpărăturile noastre pot crește in proporții atât de mari, încât finanțele familiei sunt în joc. Dar asta este o altă poveste.

Suntem pur și simplu de părere că pantofii, gențile și machiajul nu sunt niciodată suficiente. Trebuie doar să ne dam seama când este încă în regulă, și când ar trebui să vedem un specialist. Probabil avem o pasiune pentru cumpărături în genele noastre. Avem o senzație bună că avem din nou ceva în plus, cu ajutorul căruia ne putem regla aspectul perfect.

Cumparaturile, ca o psihoterapie

Dar pentru cine o facem? Pentru bărbați? Pentru noi? Putem spune că ambele răspunsuri sunt corecte. Vrem să ne mulțumim partenerii, dar, în același timp, avem un sentiment minunat că arătăm bine. Ne place când cei din jur ne fac complimente. Încrederea noastră de sine are de castigat, și pur și simplu avem o zi mai bună.

Pentru noi, cumpărăturile sunt asemenea psihoterapiei. Să mergem la centrul comercial cu un prieten, să cumpărăm ceea ce ne place și să avem în sfârșit ceva frumos – este o zi ideală pentru noi. Nu este despre faptul că vrem să cheltuim cât mai mulți bani. Când pur și simplu ne place ceva și dorim mult timp, trebuie să îl avem. Când cumpărăm în sfârșit haina sau pantofii pe care îi căutăm, stăm acasă și regretăm.

Asadar, doamnelor, atunci când mergeți să vă cumpărați cea de-a 50-a geanta, nu trebuie să vă simțiți prost din cauza asta. Este pur și simplu in natura noastră.

Foto: Shutterstock.com.