A password will be e-mailed to you.

În fiecare zi pierdem aproximativ 100 de fire de păr, ceea ce este, potrivit specialiștilor, absolut normal. Scalpul scapă de părul care este deja uzat. Așadar, dacă vedeti mai multe fire de păr pe perie dimineața sau seara, nu este nevoie să vă faceți griji. Problema apare atunci când un intreg smoc va rămâne în mâini. Apoi, corpul dvs va arată că ceva nu este chiar in regula.

Se spune că părul este cartea noastră de vizita, și este adesea numit coroana frumuseții. Însă puțini oameni știu că sănătatea noastră se reflectă și în starea și aspectul părului nostru. Dacă totul este bine, părul este strălucitor și radiaza de sănătate. În caz contrar, va începe să scadă în cantități mai mari decât în mod normal. Cum să preveniți căderea părului?

Oferiti parului libertate

Dacă aveți o problemă cu căderea părului, nu il răniți mai mult decât este necesar, prin strângerea părului cu elastice. În mod similar, șuvițele și împletiturile strânse, care exercita o tensiune mecanică de lungă durată asupra părului, pot cauza alopecie – cu alte cuvinte, căderea părului. Dați-i libertate părului, și veti vedea o îmbunătățire semnificativă.

Nu exagerati cu cosmetica pentru par

Fiecare dintre noi vrea să aibă părul frumos, pentru o carte de vizita buna, dar si pentru un sentiment placut. De aceea, mulți dintre noi recurg la utilizarea unei varietăți de produse pentru păr, deoarece pur și simplu cred că fac cel mai bine pentru părul lor. Dar adevarul este contrariul. Nu numai șampoanele și balsamurile, ci și gelurile sau spray-urile, ceara de par, toate pot fi foarte nocive pentru părul dvs, dacă le folosiți în fiecare zi. Încarcă inutil părul, care este apoi blocat și nu poate respira suficient. Încercați să limitați utilizarea produselor cosmetice pentru păr, și cu siguranță veți obține în curând rezultatele dorite.

Ganditi-va asupra stilului de viata avut

Fiecare dintre noi ne trăim propria viata, si ne alegem propriul drum așa cum consideram că este potrivit. Dar dacă nu doriți ca părul să cadă din abundență, ar trebui să vă gândiți la stilul dvs. de viață. De exemplu, dacă mâncați excesiv, includeți alimente grase, consumați alcool, fumați sau dormiți puțin, nu este de mirare că organismul dvs. va fi „pedepsit” prin căderea părului. Prin urmare, este mai bine să schimbati alimentele grase cu alternative mai sănătoase, să aveți parte de suficient somn, care ar trebui să fie cel puțin șapte ore pe zi, alcool doar ocazional și, dacă este posibil, evitati fumatul.

Foto: Pexels.com, Unsplash.com.