A password will be e-mailed to you.

Cautati acel parfum de vis, care sa va transpuna intr-o alta dimensiune, care sa fie caracteristic voua, si sa va invaluie toata ziua? Noi va vom sfatui cum sa il gasiti.  Sa alegem un parfum dupa denumire, sau dupa feedback, nu este tocmai cea mai potrivita alegere. Va sfatuim in continuare cum sa va gasiti parfumul potrivit.  

Tipuri de parfumuri

 Parfumul este o reala arma de seductie, daca il alegem pe cel potrivit personalitatii noastre. De aceea, nu trebuie sa ne lasam induse in eroare de reclamele ultimelor aparitii, de feedback-uri de pe internet despre diverse branduri, sau in parfumerie/drogherie, sa il alegem repede, pe baza unei idei ce ne-am facut-o in doar cateva secunde. Pentru ca un parfum miroase intr-un fel in sticla, in alt fel pe piele, si diferit pe tester. Parfumul este o combinatie de uleiuri esentiale, si alte substante aromate, la care fiecare piele reactioneaza in mod diferit. Contactul cu pielea si corpul nostru este foarte important, pentru ca fiecare om are propria chimie, iar parfumul se amesteca cu mirosul natural al corpului, de acolo rezultand mirosul pe care il simtim si care ne place atat de mult. De aceea si faptul ca nu tuturor ni se potriveste acelasi tip de parfum.

Parfumurile se impart dupa intensitatea mirosului, fapt care influenteaza si pretul parfumului. Important este sa identificati ce arome va plac in mod special, si ce tip de personalitate aveti, astfel alegerea va va fi mai usoara. Sunt parfumuri florale, orientale, oceanice, lemnoase, citrice.

Se impart in urmatoarele categorii:

Parfum : Este cel mai intens, are cea mai mare concentratie de uleiuri esentiale, de pana la 15 – 40%. Acesta rezista chiar si cateva zile pe piele, si se pastreaza in sticlute si cativa ani.

Apa de parfum (EDP): Mai ieftina, si foarte cautata pe piata, uleiuri esentiale de pana la 8- 15 %.

Apa de toaleta (EDT): Are intensitatea usor mai scazuta, si nici nu rezista atat de mult. Uleiuri esentiale are de pana la 6-12%. Totusi, este varianta mai ieftina, si destul de apreciata de consumatori, pentru ca o intensitate usor mai scazuta nu este neaparat un lucru rau, ci din contra, pentru altii este exact ceea ce cauta.

Apa de colonie: Este genul de parfum pentru barbati, folosit in mod special dupa barbierit. Contine 4-6% uleiuri esentiale, cu toate acestea, sunt unele tipuri atat de pregnante, incat se simt mult mai mult timp decat alte parfumuri.

Alegeti parfumul dupa compozitie

Ati citit pe internet feedback despre ultimul Chanel no 5? Un parfum care le place tuturor, nu este obligatoriu sa va placa si voua, sau sa vi se potriveasca.  Inainte de a cumpara un parfum, incercati-l, asteptati efectul cu pielea voastra, cititi componentele, care va vor spune daca acesta este parfumul pe care il cautati.

Daca doriti sa cumparati un parfum mai scump, cel mai bine este sa il incercati in parfumerie, sau in drogherie, aplicati pe incheieturi, si asteptati apoi cateva ore.

Parfumul constă in trei părți, în funcție de modul în care sunt eliberate uleiurile și aromele esențiale:

  1. Cap (notele de varf):  Este primul miros pe care il simtiti, si rezista in jur de 15 minute, la apa de toaleta chiar si doar cateva secunde.
  2. Inima (notele de mijloc): Dupa notele de varf, apar notele de mijloc, care pot rezista si cateva ore, cel mai adesea cca 1 – 2 ore.
  3. Baza (notele finale): Substantele care sunt baza parfumului. Ca sa se elibereze, trebuie sa asteptati cateva ore.  Acesta este mirosul final, dupa care puteti hotari daca este parfumul potrivit pentru voi, sau nu.

De ce rezista mai mult parfumurile mai scumpe? Pentru ca sunt compuse in asa fel, incat sa elibereze treptat toate cele trei parti, iar acest lucru le ajuta evident, sa fie mai persistente.

Atunci când alegeți un parfum, trebuie să luați în considerare tipurile de mirosuri existente, și să aflați ce tip sunteți. Dar vom vorbi mai multe despre asta data viitoare, iar acum, va lasam sa descoperiti lucruri despre voi, si despre parfumurile care va plac.

Foto: Facebook.com/Douglas.cz