A password will be e-mailed to you.

Colagenul se asociaza frecvent cu frumusetea feminina. Fiecare femeie cunoaste termenul. Daca puneti accent pe aspectul exterior, si va pasa de felul in care aratati, atunci va veti intalni des cu colagenul. Exista insa si femei care nu stiu prea multe despre acest aspect. Pentru ele am scris articolul.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină insolubilă în apă, care se gaseste in sistemul osos, sistemul muscular, sistemul digestiv, piele, vase de sange si articulatii, si este produs in mod natural de catre organism. Există mai multe tipuri, de obicei ne interesează tipul 1, care se găsește la nivelul pielii, oaselor și tendoanelor. Tipul 2 este apoi găsit în cartilaj, și tipul 3 se găsește în pereții vasculari.

Colagenului i se mai spune de multe ori si „elixirul tineretii”, pentru ca este responsabil cu aspectul tanar al pielii.

Daca avem in organism destul colagen (ceea ce dupa varsta de 30 de ani nu mai este posibil) pielea noastra este intinsa si ferma, articulatiile si muschii sunt sanatoase, si unghiile si parul arata bine. Cum obtinem insa colagenul dupa 30 de ani, cand incepe sa scada treptat productia lui?

Scăderea formării de colagen duce la pierderea elasticității pielii, la apariția ridurilor, și a pielii uscate. Majoritatea femeilor prezintă primele semne ale îmbătrânirii în jurul varstei de treizeci de ani.

Colagenul il gasim in anumite alimente

Dacă doriți să oferiți mai mult colagen corpului dvs, nu trebuie să vă bazați pe seruri întineritoare și creme speciale. Colagenul se găsește și în alimentele obișnuite, unele dintre ele au cu siguranță acasă, și intră în dieta dvs.

Prin urmare, concentrați-vă pe alimentele care conțin vitamina C. Vitamina C este cunoscută pentru cresterea producției de colagen, fără a menționa că încetinește procesul de îmbătrânire a pielii. Din meniul dvs. nu trebuie să lipsească tonul sau somonul, nu evitați spanacul, mâncați afine, și răsfățați-vă cu carne de curcan.

Evitați ucigașii de colagen

Vârsta nu este unica responsabilă pentru scăderea producției de colagen, si chiar alegerile noastre. Prin urmare, în interesul propriu, evitați acești ucigași de colagen.

Aici includem de exemplu stresul, inclusiv soarele frecvent și fumatul, care sunt printre cele mai răspândite obiceiuri proaste.

Foto: Pexels.com, Shutterstock.com.