A password will be e-mailed to you.

Când vine vorba de a învăța o limba străina, este mai mult decât O.K. să recunoști că te-ai izbit de un zid, sau ti-ar putea folosi o motivație suplimentară. De fapt, este obligatoriu să se întâmple la un moment dat. Învățarea unei limbi străine este un proces pe termen lung – este nevoie de angajament și de entuziasm. Și, la fel ca orice obiectiv pe termen lung, toți avem nevoie de încurajare din când în când pentru a ne menține.

 

Având în vedere acest lucru, aici sunt sfaturile noastre de top pentru a rămâne motivați să continuați învățarea.

1. Amintiți-vă de ce ați început

Când ați început călătoria pentru învățarea limbilor străine, a fost pentru un motiv. Poate că v-ați dorit să vă reconectați din nou la radacini, sa faceti mai multe călătorii, sau să deveniți mai competitivi pe piață. Atunci când creierul vostru se concentrează pe învățarea conjugărilor gramaticale și verbale, este logic ca aceste obiective concrete să scape din mintea voastră. Dar cercetările arată că revenirea la aceste imagini și vizualizarea obiectivelor vă pot ajuta să reușiți. Deci, tot inainte, pierdeti-va în visul acela de a bea rosé în mediul rural francez.

2. Reflectați pe ceea ce ați învățat atât de departe

Învățarea unei noi limbi este, fără îndoială, un angajament uriaș, și este ușor să te uiți la tot ceea ce mai ai de învățat și să te simți copleșit. Dar, înainte de a privi înainte, trebuie să te gândești cât de departe ai venit. Ca un exercițiu, încercați să scrieți o scurtă povestire sau o poezie în noua limbă pe care o învățați. Fiind capabili să detineti ceva tangibil care este rezultatul direct al efortului vostru, acest lucru va va ajuta să rămâneti pe drumul cel bun, în timp ce va mariti abilitatile.


3. Identificați distragerile

Motivația vine si pleaca, dar există strategii pe care le putem folosi pentru a ne ține pasul chiar și atunci când energia noastră scade. O modalitate este de a identifica celelalte alegeri pe care le facem, care ne distrag atenția față de scopurile noastre. Poate că este angajamentul nostru să rămânem la curent cu fiecare emisiune de televiziune pe care o recomandă prietenii noștri, sau acea ora suplimentara pe Facebook inainte de a merge la culcare. Oricare ar fi distragerea noastra, este important să o recunoaștem și să ne întrebăm dacă putem face fata fără ea. Avem o cantitate limitată de timp și de energie, ceea ce înseamnă că fiecare decizie pe care o luăm are compromisuri. Cheia este găsirea unui echilibru, astfel încât să avem suficient timp pentru a realiza lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi.

 

4. Răsplătește-te

Am salvat ce e mai bun pentru final. Pentru a rămâne pe drumul cel bun, împărțiți obiectivul principal al învățării unei limbi noi în obiective și etape mai mici, apoi răsplătați-vă după ce il atingeti pe fiecare. Poate că asta înseamnă că după ce stăpâniti tot vocabularul în categoria alimente și băuturi, veti da în sfârșit acea petrecere sau cină la care visati (ceea ce actioneaza si ca o scuză pentru a le arăta noile abilități tuturor prietenilor tăi). O mare recompensă la final, cum ar fi o călătorie internațională, poate fi cu siguranță motivantă, dar nu uitați să vă sărbătoriți, de asemenea, victoriile mici de-a lungul drumului.

Sursa: Babbel, Pixabay