A password will be e-mailed to you.

Astazi comemoram 100 de ani de la evenimentul politic major din 1918: unirea provinciilor romanesti cu Romania, si desavarsirea statului roman. O zi de sarbatoare, o zi de neuitat pentru toti romanii, care au fost cu totii frati cu adevarat in acea zi de bucurie, uitand de orice altceva.

La inceput a fost Unirea Basarabiei cu Romania pe 27 martie 1918, urmata de Unirea Bucovinei cu Romania, pe 28 noiembrie 1918, si ultima parte, Unirea Banatului, Transilvaniei, Crisanei, si Maramuresului, cu tara Mama, cu Romania, pe data de 1 decembrie 1918. 

Aceste 3 mari evenimente importante ale aceluiasi an, 1918, formeaza Marea Unire de la 1918, iar astazi se implinesc 100 de ani de la acest remarcabil eveniment istoric al tarii noastre.

Acest eveniment ne indeamna la multe lucruri importante, printre care:

  • sa nu uitam sacrificiul si jertfa fratilor nostri romani, pentru aceasta Unire
  • sa apreciem istoria si sa nu uitam ca suntem un popor curajos, care prin uniune si intelegere, prin lupta comuna, a reusit de multe ori sa demonstreze ca poate mai mult decat s-ar crede
  • sa incercam sa propagam peste tot in lume, pe oriunde ne aflam, pe oriunde traim, faptul ca romanii sunt demni de luat in seama, demni de apreciat
  • trebuie sa apreciem de asemenea ambitia noastra a romanilor de a ramane impreuna timp de 100 de ani de la Unire
  • sa ramanem mandri de tara noastra si uniti, sa nu ne facem Romania de rusine, este mama noastra, si nimeni nu doreste sa-si dezamageasca mama, ci din contra, sa o faca mandra tot timpul! Fiti mandri ca sunteti romani, fiti buni, si, oriunde ati fi, simtiti emotia zilei de astazi, si sarbatoriti impreuna cu oameni dragi voua aceasta frumoasa zi, imbracati in ie de sarbatoare!