O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Brandul Louis Vuitton nu mai are nevoie de prezentare. Este vorba totusi despre cel mai cunoscut brand de fashion de lux din lume. Brandul francez Louis Vuitton a pregătit acum o inovație cu adevărat neașteptată pentru noi – modelele iconice ale genților lor au fost dotate cu ecrane OLED!

Gentilor de piele Louis Vuitton într-o piele tradițională lăcuită maro cu monograme crem, afișajele OLED le-au dat o atingere futuristă. Aceste modele au fost introduse la începutul lunii mai ca parte a unui spectacol de modă de la Aeroportul JFK din New York. În timpul spectacolului, pe ecranele gentilor au aparut imaginile orașului noaptea, sau imaginile browserelor de navigare web.

Gentile uimitoare cu display OLED au fost create de creativul director de design Nicolas Ghesquière, care s-a referit la acest model, ca fiind o „fuziune intre înalta tehnologie și măiestria de precizie.”

Ecranul flexibil OLED (in engleza „Organic Light Emitting Diode“) sunt ecrane care utilizeaza tehnologia organică electroluminiscentă (LED). OLED este in ziua de azi o tehnologie comuna, utilizata la televizoarele moderne, la notebook-uri, sau pentru telefoanele mobile moderne, inteligente.

louis-vuitton-zverejnil-kolekci-kabelek-s-flexibilnimi-oled-displeji-03
louis-vuitton-zverejnil-kolekci-kabelek-s-flexibilnimi-oled-displeji-02

Putem doar specula daca acest prototip va iesi pe piata, la vanzare. Putem de asemenea specula si cam la ce pret s-ar putea vinde. Despre utilizarea practică a acestor afișări flexibile pe genți cu o rezoluție de 1920 x 1440 px s-ar putea să nu prea fie vorba, ci poate fi doar o mișcare de marketing care atrage atenția mass-mediei din întreaga lume. Este in acest caz ușor de înțeles o astfel de actiune de marketing, si nu utilitatea piesei in sine.

Foto: Instagram, Louis Vuitton, Dezeen.com.