O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Ce este Black Friday, si de ce trebuie să cumpărați în timpul acestei „sărbători”? Cum a început totul, și când va fi anul acesta Black Friday? Asta dorim sa va prezentam în acest articol. La noi, termenul acesta de Black Friday nu era foarte cunoscut pana in urma cu cativa ani. Acum deja este incercuit in calendar, iar Black Friday este sărbătoarea tuturor shopaholic-ilor.

Ce este Black Friday?

Mai simplu ar fi să spunem că Black Friday lansează febra cumpărăturilor dinaintea Crăciunului, când începe o perioadă de lichidari de stocuri și de discount-uri în magazinele online și fizice. Rafturi goale, coșuri pline, și cozi de kilometri. Cel mai mult arata asa in SUA și Canada. Vinerea Neagră provine insa din Statele Unite ale Americii. Este întotdeauna a doua zi după Ziua Recunoștinței, asadar a patra vineri din noiembrie. Black Friday anul acesta va fi pe 29 noiembrie.

Cum a început totul?

De ce „Vinerea Neagra”? Istoria numelui de Vinerea Neagra este mai complexa, una dintre ei spunând că după Ziua Recunoștinței in SUA au urmat blocaje in trafic, deoarece oamenii fusesera ocupați pentru cumpărături. Doar din cauza congestiei și a altor probleme de trafic, acestei zile i-a fost atribuita culoarea neagra în anii 1960.

După apariția fenomenului Black Friday în 2011, în 2015 statisticile arată că aproximativ 71% din populația României aflase deja despre acest eveniment important. Studiile arată că cei mai fideli clienți de Black Friday sunt bărbații și tinerii cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani. Multi comercianti indica deja cu mult timp inainte ce reduceri vor avea de BF, asadar nu ramane decat sa fiti pe faza, sa comparati preturile, si sa alegeti oferta cea mai buna, astfel puteti prinde la super pret produse pe care le-ati pandit tot anul 😉